Верифицирано

Вербално малтретирање

21:40 Apr 4 2016 Улица, пет минути од мојот дом

Опис на инцидентот
Веќе 8-9 месеци каде и да ме сретне вербално ме навредува и довикува погрдни зборови кон мене од типот „Педер!“ , „Само в уста“ „Гнасен педер!“ „Овој е педер!“ и сл. Најчесто тоа се случува кога јас сум сам, а тој е со други.
Повеќе податоци
Тип на место: Јавни простории
Дали пријави во полиција?: Не

Незадолжителни информации

Информации за сторителот

Приближна возраст: 25-30
Висина и тежина: отприлика 180 цм
Боја на коса: не знам
Опис (дали има специфични обележја, дали припаѓа на некоја група/организација, каде работи, дали се познавате): Лицето воопшто не го познавам, и упорно се задскрива под бејзбол капче или им наложува на други да ми довикуваат. По одредени распрашувања дознав дека лицето е нарко-зависник и дилер, и дека можеби е потикнат од некоја ситуација каде бил виден од мене (на што јас не се сеќавам) со некое трансродово или геј лице од Прилеп, и поттикнат од настанот или личностите сега мене вербално ме малтретира.Features
Веродостојност: UP DOWN 0
Files
Uploaded files associated with this report
Оставете коментар
Име:
Електронска пошта:
Коментари:
Сигурносен код:
15 + 1 =

Повеќе пријави

семејно насилство

20:33 Sep 02, 2015

Прилеп, Општина Прилеп, Пелагониски Регион, Македонија, 0.5 Kms

Вербално насилство и шамар

13:30 Jul 05, 2016

Студеничани, Општина Студеничани, Скопски Регион, Македонија, 64.53 Kms

насилство

21:00 Aug 11, 2014

Центар, Скопје, Општина Центар, Град Скопје, Скопски Регион, 1000, Македонија, 73.29 Kms

semejno nasilstvo

12:36 Mar 11, 2016

Скопје, Општина Центар, Град Скопје, Скопски Регион, 1000, Македонија, 73.47 Kms

Напад на ЛГБТИ центарот за поддршка

02:00 Oct 24, 2012

Покриена Чаршија, Дуќанџик, Скопје, Општина Чаир, Град Скопје, Скопски Регион, 1000, Македонија, 74.02 Kms